25 Ağustos 2013 Pazar

TERRACO TERRALİT S - Granüle Mermer Sıva

Doğal renkli mermer parçacıkları, sentetik reçineler ve akrilik bağlayıcıların karıştırılmasıyla elde edilen cephe kaplama malzemesidir. İnce, Kalın ve Püskürtme olmak üzere üç tipi mevcuttur. Uygulandığı yüzeye mükemmel bir yapışma gösterir. Atmosferik aşındırma ve solmaya karşı dayanıklıdır. Mala ile uygulanan bir sıva malzemesi olup, kullanıma hazırdır.

ÖZELLİKLER
Kullanıma hazır, macun kıvamda olan Terralit, doğal, renkli mermer parçacıkların akrilik bağlayıcılar ile karışımından oluşmaktadır. Yüzeye uygulanıp, kuruduktan sonra, aşırı hava şartlarına dayanıklı, yıkanabilir ve aşınmaya karşı son 
derece dayanıklıdır. Endüstriyel hava şartlarına ve deniz kıyısındaki tuzlu nemin olumsuz etkisine karşı dayanıklı, solmayan ve nefes alabilen mükemmel koruyucudur. İnce: Mala ile 2 mm kalınlıkta uygulanan, orta tane boyutlu kaplama, işlenmiş granit görünümlü 24 farklı renge sahiptir.Kalın: Mala ile 3 mm kalınlıkta uygulanan, kalın tane boyutlu kaplama, 24 farklı renge sahiptir.Sprey: Püskürtülerek, 1 mm kalınlıkta uygulanan, ince tane boyutlu kaplama, 12 farklı renge sahiptir.

KULLANIM ALANI
Terralit, konut inşaatlarında, ticari ve endüstriyel binaların dış ve iç cepheleri gibi her türlü yeni ve eski yüzeylerde güvenle kullanılır. Alçı gibi, zayıf yüzeylere uygulanması tavsiye edilmez.

YÜZEY HAZIRLAMA
Yeni yüzeyler: Yüzeyin tüm toz, kir ve yabancı maddelerden arındırılmış olduğundan emin olun. Ayrıca yüzeyin tuz, yağ, gres içermediğinden, kabarmaların olmadığından emin olun. Uygulama yapılmayacak tüm bitişik yüzeyleri koruyun. Tüm 
çatlaklar, boşluklar ve bozukluklar Terramix veya Handycoat Ex-C ile tamir edilmelidir.
Eski yüzeyler: Uygulama yüzeyinin sağlam olduğundan emin olun. Yüzeyi su ve soda 
çözeltisiyle yıkayın, durulayın ve tamirat veya astarlamaya başlamadan önce kurumaya bırakın.

ASTARLAMA
Yüzeyin emicilik ve tozuma durumuna göre bir veya birkaç kat Terrastar P veya 1/5 oranında sulandırılmış Terrabond A ile yüzeyi astarlayın.

UYGULAMA
Terralit İnce ve Kalın, karıştırıldıktan sonra tek kat şeklinde, çelik mala ile yüzeye uygulanır. İki dakika sonra yüzey ıslak çelik mala ile perdahlanmalıdır. Terralit Sprey, püskürtme makinesiyle uygulanır. Eklerin oluşmaması için 
uygulama işlemi iyi planlanarak kesintisiz yapılmalı veya bant kullanılmalıdır. Uygulama yapılacak yüzey ve ortam sıcaklığı +5 C altında olmamalıdır.Uygulama aletlerini su ile temizleyiniz. 

SAĞLIK VE GÜVENLİK
Cilt ile uzun süreli temastan kaçınınız. Göz ile temasında bol su ile yıkayınız ve doktora başvurunuz. Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız. Detaylı bilgi için ürün güvenlik formuna başvurunuz.

AMBALAJ VE DEPOLAMA
Terralit, 30 kg plastik kova ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır. Malzeme, doğrudan güneş ışınları almayan, aşırı sıcak ve soğuk olmayan, temiz ve kuru ortamda depolanmalıdır. Açılmamış 
ambalajlar 12 ay süreyle saklanabilir.

Daha erken tarihli malzemeyi öncelikli kullanınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder