22 Ağustos 2013 Perşembe

TERRACO-ACRYLART - Akrilik Esaslı Mat Dış Cephe Boyası


Terraco Acrylart, düşük malzeme tüketimi ve yüksek yapışma dayanımı ile dış ve iç cephelerde, beton, sıva, 
kontrplak, antipas uygulanmış metal gibi yüzeylerde kullanılabilen, hava şartlarına dayanıklı, yüksek kaliteli 
akrilik esaslı boyadır.

ÖZELLİKLER
Uygulandığı yüzeylerde mükemmel bir yayılma, örtücülük ve uygulama kolaylığı sağlar. Değişken hava şartlarının yıpratıcı etkilerine son derece dayanıklıdır. Mikro hava kanalcıklarıyla binaların nefes almasını sağlar.

KULANIM ALANI
Terraco Acrylart, binaların beton, sıva, tuğla, kontrplak, galvaniz veya antipas uygulanmış metal gibi çoğu yeni ve eski yüzeylerinde kullanılabilir. Konut inşaatlarında, ticari ve endüstriyel binalarda, köprü cephelerinde, kolon ve kirişler gibi yüzeylerin boyanmasında kullanılabilir. 

YÜZEY HAZIRLIĞI


Yeni yüzeyler: Yüzeyin tüm toz, kir ve yabancı maddelerden arındırılmış olduğundan emin olun.Ayrıca yüzeyin tuz, yağ, gres içermediğinden, kabarıkların olmadığından emin olun. Uygulama yapılmayacak tüm bitişik yüzeyleri koruyun. Tüm çatlaklar, boşluklar ve bozukluklar Terramix veya Handycoat Ex-C ile tamiredilmelidir.Eski yüzeyler: Uygulama yüzeyinin sağlam olduğundan emin olun. Yüzeyi su ve soda çözeltisiyle yıkayın, durulayın ve tamirat veya astarlamaya başlamadan önce kurumaya 

UYGULAMA


Terraco Acrylart hacimce %10-20 oranında su ile inceltilerek 2-3 kat olarak rulo, fırça, havasız veya normal püskürtme makinesiyle uygulanabilir. Eklerin oluşmaması için uygulama işlemi iyi planlanarak kesintisiz yapılmalı. Katlar arası kuruma için 2-4 saat beklenmelidir. Uygulama yapılacak yüzey ve ortam sıcaklığı +5 C altında olmamalıdır.Uygulama aletlerini su ile temizleyiniz.

SAĞLIK VE GÜVENLİK

Cilt ile uzun süreli temastan kaçınınız. Göz iletemasında bol su ile yıkayınız ve doktora başvurunuz. Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız. Detaylı bilgi için ürün güvenlik formuna başvurunuz.

AMBALAJ VE DEPOLAMA

Terraco Acrylart 15 Lt’lik plastik kova ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır. Malzeme, doğrudan güneş ışınları almayan, aşırı sıcak ve soğuk olmayan, temiz ve kuru ortamda depolanmalıdır. Açılmamış ambalajlar 12 ay süreyle saklanabilir.Daha erken tarihli malzemeyi öncelikli kullanınız.

ASTARLAMA

Yüzeyin emicilik durumuna göre bir veya iki katTerrastar, Terrastar P veya 1/5 oranında sulandırılmış Terrabond A ile yüzeyi astarlayın. 


TEKNİK VERİLER

Ürün Akrilik esaslı mat dış cephe boyası
Bağlayıcılar Akrilik kopolimer
Pigmentler Kireç ve ışık etkisinde solmayan, hava şartlarına ve kirlenmeye dirençli
Renk Terraco renk kartelâsı
İnceltme Hacimce %10-20 su ile
Viskozite 110-120 KU
Yoğunluk 1,55
pH 8-9
Örtücülük >96 (CR%)
Tüketim 9-14 m2/Lt/kat
Uygulama Rulo, fırça veya püskürtme makinesi
Kuruma süresi 1-2 saat, tam kuruma 24 saat
Ambalaj 15 Lt'lik plastik kova 
Depolama Orijinal açılmamış ambalajlarda 12 ay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder