5 Ekim 2015 Pazartesi

Mutfak evyesi satın alırken dikkat etmemiz gereken noktalar( Evye fiyatı ve kalitesi hakkında ipuçları bu yazımızda)

  Kaliteli evyeleri nasıl anlayabiliriz ve hangi marka evyeleri satın almalıyız?

             Piyasada çok fazla evye markası ve çeşidi bulunmaktadır. Maalesef fiyat rekabeti çok fazla olduğu için firmalar ürünlerinin kalitesinden ödün vermektedir. En yaygın yapılan kaliteden çalma methodları :

1) Ürünün malzemesini inceltme (Minimum 0.6 mm olması gereken evye kalınlığı, çoğu üründe 0.5 mm ve hatta 0.4 mm kalınlığa kadar düşürülmektedir. İnceltilen bu ürünler de kısa sürede şeklini kaybetmekte ve bozulmaktadır.) Bu da evye fiyatını ve kalitesini etkilemektedir.

2) Malzemenin hammaddesini değiştirme (Kaliteli evyelerde 304 kalite paslanmaz çelik kullanılmaktadır. Fakat evye fiyatlarını ucuzlatmak amacıyla 201 kalite, 202 kalite ve hatta normal sac kullanan firmalar vardır. 304 kalite paslanmaz malzeme ömür boyu paslanmazlık garantiliyken, diğer ürünler kısa sürede pas yapmaktadır. Ayrıca hijyenik olarak da çok sakıncalıdır bu tip ürünleri kullanmak.)

3) Evyelerin sifon ve diğer parçalarında kalitesiz malzemeler kullanmak (Evyelerin plastik parçaları hurda plastikten yapıyorlar, conta ve klipslerini incecik sactan yapıyorlar. Bu da evyelerin kısa sürede yerlerinden çıkmasına, su sızdırmasına ve diğer sorunlara yol açmaktadır.)


4)  Evyelerin işçiliklerine dikkat etmezler (Bunun sonucunda evyelerin görüntüleri çok daha kötü ve kalitesiz görünür, aynı zamanda su sızdırmaları da çok fazla görülür.)


5)  Kötü markalarda farklı sifon çeşitleri, kesme tahtaları, süzgeçler ve sepetler gibi evye aksesuarları bulunmaz. Bunlar genelde merdiven altı firmalar oldukları için bu tip ürünleri üretemezler.


6)  Son olarak kötü markalarda evye çeşitleri çok azdır, sadece çok satılan ürünleri üretirler.

Şimdi diyebilirsiniz ki , iyi diyorsun hoş diyorsun da evyenin kalitesini nasıl anlayacağız? Haklısınız işi bilmeyen biri için çok kolay bir işlem değil bakarak evyelerin kalitesini anlamak. Ben birkaç fikir vereyim, belki yardımcı olur.

1)  Öncelikle evyeyi mıknatısın kesinlikle tutmaması gerekiyor. Gerçi bu kesin bir çözüm değil kaliteyi anlamak için; çünkü 201 ve 202 düşük kaliteli evyeleri de tutmaz mıknatıs. O zaman şöyle diyebiliriz; mıknatıs tutuyorsa kesin olarak almayın, tutuyorsa diğer kontrol noktalarına geçin.

2)   Evyenin kalınlığına bakın, en az 0.6 mm kalınlıkta olması gerekiyor. Paranız varsa 0.8 mm kalınlıkta olanlar daha iyi olur. Yanınızda kumpas taşıyamayacağınıza göre, kalınlığına göz kararı bakabilirsiniz veya satıcıya sorabilirsiniz. Fakat satıcılar da genelde  kafalarından söyledikleri için çok güvenilir kaynaklar değildirler. Nasıl anlarsınız bilmem ama 0.5 mm ve daha düşük inceliklerdeki ürünleri almayın.

3) Evyelerin kıvrım yerlerine ve işçilik kalitesine bakın, kalitesiz evyeler kolaylıkla anlaşılabilir. Kaliteli evyeler kendini gösterecektir.

4)  Evyelerin markası da önemlidir, şu marka evyeler iyi malzeme üretirler : Kromevye, Franke, Blanco,  Dominox. Tabi başka markalar da vardır, fakat benim bildiklerim bunlar.

5) Markalar tanıdık değilse, kataloglarını isteyin ve evye modellerine bakın. Dandik firmalarda evye modeli sayısı 50 yi geçmezken, örneğin Kromevye'de sadece model sayısı olarak 125 değişik model vardır. Bunların polisajlı, dekorlu, ince dekorlu ve polisajlı modellerini sayarsak bu rakam 500 e çıkar. Bunların en az iki farklı kalınlığı olan da vardır ve rakam 1.000 lere ulaşır.

6)   Sifon çeşitleri, kesme tahtaları, süzgeçler ve sepetler gibi evye aksesuarlarının bulunup bulunmadığını kontrol edin. Kötü firmalarda bu tip aksesuar çeşitlerini bulamazsınız.

Bunlara dikkat ederseniz evye alımlarında hata yapmazsınız. Fakat sırf fiyata bakarak değerlendirme yapmamanızı tavsiye ederim. Bazı markalar sadece bilindik oldukları için çok fahiş fiyatlara ürün satmaktadırlar. İsim vermeyim ayıp olur ama çok bilindik bir markada 700-800 tl ye satılan bir modelin aynısı Kromevye‘de yarı fiyatına satılmaktadır. Önemli olan ürünün kalitesidir evyede, markası değil. Aşağıda Kromevye'den bazı modellerin resimlerini bulabilirsiniz. Bu ürünlerin hepsini kargo dahil olarak Fabrika yetkili bayisi olan www.evimdekipazar.com online evye satış sitesinden en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.


Kromevye EC145D







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder