16 Ekim 2015 Cuma

Menfez seçimi ve menfez seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar bu yazımızda

Merhabalar 

Evimizde olabildiğince itina ile temiz ve hijyen olarak muhafaza etmeye çalıştığımız, sağlığımız açısından da buna en çok riayet ettiğimiz yerler banyo ve tuvalatlerimizdir. Evimizin bu kısımlarında hava sirkülasyonuna önem veririz .Bu mekanlarda kullanılan piyasadaki menfezleri hepimiz iyi bilir metal yada pvc olanıyla birşekilde tanışır ve bu mekanlara takarız. 

Menfezlerde aranılan özellikler,

1-Menfezin iyi hava sirkilasyonu yapması
2-Menfezin ullanışlı olması(açma-kapama kolaylığı) 
3- Menfezin fiyatının uygun olması 
4- Menfezin sararmaması (Menfez plastik kalitesi iyi değilse yer yer  sararmalar görünür çünkü banyo ve wc lerimiz malum nemlidir) 

Yukarıdaki gibi önemli noktalarla menfezi alırken yakından ilgileniriz. Ve aslında en çok yakındığımız noktalarda bunlar olur çünkü bu noktalar genelde metal menfezlerde yaşanır 

Plastik menfezlerde de yaşanan birkaç büyük sıkıntı 
1-Sararma 
2-Açma kapama mekanizmasının kırılması 
3-Kenarların çok çapaklı olması 
4-Banyo ve tuvaletlerimizde fayansımıza kendi parlaklığını - ışıltısını katamaması mat olması 
gibi sıralanabilir.


sizlere sunduğum bu üründe özellikle dikkatinizi çekeceğim konu ve konular 
yukarıda yazdığım metal ve pvc menfezde sıkıntı veren durumların bu üründe sıkıntı kaynağı olmamasıdır.

Günümüzde imalat  teknolojisinin gelişmesi sebebi ile plastik menfezler birçok nalbur ve yapı markette rafları doldurmakta, kullanım kolaylı ve montaj kolaylığı sayesinde tercih edilmektedir.

Plastik menfezlerin paslanma ve oksitlenmeye karşı metal menfezlere nazaran daha dayanıklı olmaları tercih sebebi olmalarını arttırmaktadır.

Açma kapama mekanizmalarındaki yenilikler eskiden meydana gelen kırılmaların önüne geçmekte ve kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

Menfezlerin arkasında bulunan havalandırma gözenekleri hava sirkülasyonunu düzenlemekte hemde hamamböceği, kuş, fare ve bunun gibi evde görmek istemediğimiz birçok canlının içeriye girmesini engellemektedir.

Yeni tip menfezlerin artılarından biri ise montaj kolaylığıdır. Yeni tip yapışkanlı menfezler uygulama anını kabusa çevirmez. Montaj esnasında pense çivi, vida vs. gerektirmeden arka kısmında bulunan süper kuvvetli çift taraflı sünger yapışkan sayesinde rahatça fayans ya da duvara yapıştırılabilir.


Yapışkan bandın en büyük özelliği daha sonra nemden etkilenip herhangi bir kalkma yapmamasıdır.

Yeni tip menfezler görsel olarak diğer menfezlerden çok farklı ve pırıl pırıl bir beyazlığı olan, ve ön yüzünde açma-kapama mekanizması görünmeyen tiptedirler. Mekanizma kısmı arkada kalır ve görselliği bozmaz. Banya ve tuvaletlerinize güzel bir görünüm katar.

Menfez seçimi için evinizdeki mevcut pencerenin içten içe iç ölçüsünü ölçmeniz yeterli olacaktır. İhtiyaç duyduğunuz ve kullanmak istediğiniz ölçü şu şekilde hesaplanır.Boşluk ebatlarına enden ve boydan 2 cm ekliyoruz.

ÖRNEK: OLARAK BANYODAKİ PENCERENİZ 33*43 YADA AŞAĞISI İSE 35*45 ÖLÇÜ İDEAL OLACAKTIR .





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder